Alla inlägg den 20 juni 2009

Av Sonny Mikszath - 20 juni 2009 20:56

(Leda - The Fantastic Adventure of Yohko)

Japaner har då de mest flumigaste filmer jag vet!!!


Den här japanska animen handlar om  Yohko som är djupt förälskad i en kille. Hon vill så gärna prata med honom, men hon vågar inte. I sina dolda känslor så skriver hon en låt. Sen en dag då hon lyssnar på frestyl på denna låt, så möter hon den här killen. Spänningen stiger för varje steg närmare mötet mellan dom.... men de går förbi varandra. Yohko vänder sig om och plötsligt är hon inte längre där hon var. Hon är i en annan dimestion och träffar en talande hund som även kan sväva.De kommer ett gäng krigare som attakerar henne, men hon trillar ner i en stor blomma som slår igen och hon sen då den öppnar sig så har hon förvandlats till en "Leda krigare".  Men hon vill inte vara någon Leda krigare, hon vill hem till sitt hem, men de finns en ond herre vid namn Zell som vill ha tag i henne för att kunna ta sig över till henns värld, hon har ju Ledas hjärta, leda kraften. Med den så kan man härska över allt. Men vad är Leda kraften?


Den här filmen var riktigt intressant, väldigt vacker, men suralism på hög nivå, specielt en dröm sekvens Yohko har. Såg den här tyvärr på gammal VHS med svensk dubbning, skulle vilja se japanska orginalet , då skulle filmen få en ännu mera djup.

Den som är fan av anime och suralism bör se den här.


http://www.imdb.com/title/tt0424114/

http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=2133


Jag ger filmen 7 underverk av 8


Av Sonny Mikszath - 20 juni 2009 19:33

Street race kan vara lite små intressant, street race nere i ett garage med bilar byggda av andras bilar plus en stor bol, va?


Parkeringsvakterna på ett de stora Hotellet har ett enkelt jobb, kör ner kundens bil i garaget hämta den då de vill ha den. Enkelt. Men de försigår lite andra grejer där nere, ibland så kan de ta lite tid för kunderna att få tillbaks sin bil, en sådär 10minuter. Gänget som jobbar i garaget vill ju inte direkt leva monotomt. Så de roar sig lite. Sen så blir de också lite kärleks problem och en shejk som blir kär i en som ska gifta sig. Garagegänget bestämmer sig för att shejken ska klä ut sig som en av dom och på så sätt förföra henne som han håller kär.


De var riktigt vacker 70/80-tals humor. Tyvärr är den här filmen helt bortglömd.  Dok så blev Michael Winslow känd senare i Polisskolan som Jones, ni vet han som håller på med massa ljud. De roliga är att han även gör de i den här filmen.

Jag tycker verkligen att fler borde få tillfälle att se denna film.


http://www.imdb.com/title/tt0081681/


Jag ger filmen 7 underverk av 8





Ovido - Quiz & Flashcards